Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
New test release, please test
10-02-2016, 09:48 PM (This post was last modified: 10-03-2016 12:05 AM by dgud.)
Post: #1
New test release, please test
Now that we have made 2.0.5 decently stable, it's time to rock the boat a bit again.

This is a 32b windows test release of the completion of gui.
It can be found here Wings3d test win-32bit

We would love to get some feedback, Micheus and I have done a lot of work on it.

Be careful and save often.



- Convert all windows to be real windows instead of OpenGL drawn.
Windows can be attached and detached from main window.
[dgud] with many help/debugging/bug-fixes from [micheus]

- Added a new Subdivide(RMB) command to be side-by-side with Smooth (Catmull Clark) command.
Suggested by Arg Arg. [micheus]

- Added a new bridge(RMB) with reference points. [micheus]

- Fixed a crash caused by bad formated text for "How To Define Hotkeys"
instructions in language files and updated their description to the new
process sequence. Thanks to tkbd. [micheus]

- Fixed a crash caused by renumber routine. That was noticed when a
material map references a face that no longer existed after a dissolve
command has been ran. Thanks to ptoing. [micheus]

- After execute a merge action the title was not showing the file was
changed and a save action is required. Thanks to oort. [micheus]

- Collada (.dae) improvments
- Importer implemented
- Exports vertex normals
[dgud]

- Added new connect and slide command for Connect RMB in Edge mode.
Suggested by tkbd. [micheus]

- Camera dialog improvments [micheus]
- New formats
- Fixed bugs
- Image plane preview

- Povray improvements [micheus]
10-02-2016, 11:56 PM
Post: #2
RE: New test release, please test
Testing OK for now under win 7 x64. Only a few issues with camera settings for TheBounty renders.

The Universe is an infinite equation
10-03-2016, 12:41 AM (This post was last modified: 10-03-2016 12:45 AM by micheus.)
Post: #3
RE: New test release, please test
Thanks for the new test release. I hope we don't get much bugs report. Biggrin

Please report all bugs in this thread: http://www.wings3d.com/forum/forumdisplay.php?fid=18

I recommend everyone testing it to make a backup of preferences.txt file before start it. Wink

My Wings3D Collection at G+
10-03-2016, 12:52 AM
Post: #4
RE: New test release, please test
It was also added modifiers to Primitives' dialog - Move, Rotate and Put on Ground. Smile

My Wings3D Collection at G+
10-03-2016, 03:10 AM
Post: #5
RE: New test release, please test
Great work, guys! Thanks a lot! Ițll test it asap!
10-04-2016, 06:45 PM (This post was last modified: 10-04-2016 06:47 PM by Marcin Maćkowiak.)
Post: #6
RE: New test release, please test
Good work. First impression - editing is more clean and fast for me. Big +!

I have got a little problems with windows (they didn`t kept their place after restart), but after several restarts it works fine right now.

- can`t drag and drop material into an selected object in scene.
- can`t create folder if I click on empty space in gg.
- when you RMB (pick axis to move along or scale etc.) the selection won`t work properly. It doesn`t matter what I choose (edge, vertex, face) it will still select everything.
- missing pick up image

I`m still testing.
Windows 7 x64

Follow me:
YOUTUBE
INSTAGRAM
FACEBOOK
WEBPAGE
10-04-2016, 07:03 PM
Post: #7
RE: New test release, please test
(10-04-2016 06:45 PM)Marcin Maćkowiak Wrote:  - can`t drag and drop material into an selected object in scene.
It still works in the usual way. Select the object and create a material for it or use the context menu Assign to Selection (for an existent material).
Now you can access the Edit dialog for an item in the Outliner just by using Double click or [Enter].

Quote:- can`t create folder if I click on empty space in gg.
Sight!

Quote:- missing pick up image
You must use drag-and-drop here.

My Wings3D Collection at G+
10-04-2016, 11:47 PM
Post: #8
RE: New test release, please test
Quote:Good work. First impression - editing is more clean and fast for me. Big +!

Thanks for the feedback.
Nice that you think it is faster, that is also my experience on windows.

Using multiple geometry windows might be slower than before, it costs performance having them in separate window not much I can do about that.
But I hope that it is not used as much.

Quote:I have got a little problems with windows (they didn`t kept their place after restart), but after several restarts it works fine right now.

Attached windows or "loose" i.e. non-attached?

Attached windows does not always have correct size after re-start, it turns out that it is really hard to fix this, Micheus have complained and we have both tried different fixes to make it as good as possible, will take another look.

Quote:- can`t drag and drop material into an selected object in scene.

Wow, someone used that!
Yeah I have not implemented drag 'n' drop between different windows yet.

Quote:- can`t create folder if I click on empty space in gg.
This might be hard to fix.

Quote:- missing pick up image
We would love to NOT implement that hack, is it really needed now?

Quote:- when you RMB (pick axis to move along or scale etc.) the selection won`t work properly. It doesn`t matter what I choose (edge, vertex, face) it will still select everything.
Works fine for me, create cube, selected edge, RMB move, select an edge and RMB works.

Using the toolbar buttons for sel-mode works but does not update the buttons correctly.
10-05-2016, 06:54 AM (This post was last modified: 10-05-2016 06:56 AM by oort.)
Post: #9
RE: New test release, please test
Finally getting a little bit of time to test.

I like the new icons for Diffuse, Bump, Normal, and Gloss. We have been missing the option to choose Alpha maps for a long time. Can this be added with a new icon for that?

I noticed that after adding a new image (diffuse,normal, etc.) to a material, that material collapses so that you have to click the plus sign to show all the textures again. Maybe I am not seeing how to control this?? It is definitely nice that we can drag the images instead of having to use the "pick up image" command.

I am having trouble with un-docking the windows. Is it possible to have the geometry windows un-docked? Also can you add the option to set the size of the Geometry windows? This is needed for rendering with YafaRay and others as well... I think.

Thanks,
oort
10-05-2016, 07:34 AM
Post: #10
RE: New test release, please test
Reply to Marcin

Fixed the selection-mode handling via toolbar when in "pick axis mode".

Also fixed RMB for menu in empty space in gg.

oort:
What format do you want the alpha to have 8bit per pixel, we now assume 8bit images to be Bump maps when we load the textures today. That will cause troubles. :-)

You can not undock the main Geometry window (you can not close that one either), the other should be un-dockable.

Collapse in outliner is not controllable today, could probably be handled better in the future.
Thread Closed 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)