Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wings Snapshot
12-08-2012, 07:12 PM
Post: #1
Wings Snapshot
I have uploaded a new Windows snapshot to:
https://github.com/dgud/wings/downloads

Please test, and report bugs here.
Reply
12-08-2012, 10:59 PM (This post was last modified: 12-08-2012 11:07 PM by Fonte Boa.)
Post: #2
Thumbsup RE: Wings Snapshot
Thanks for Optigon, Dgud, Micheus and all involved in this release. Smile

-------

During any command execution using Magnet option (not Tweak Magnet, but Wings standart one), when user hits TAB to access Numeric Input window and scrolls mouse wheels positioned on any window field (to increase/decrease values), the mouse cursor jumps to this window title bar or (if user moves Num Input window) to the work area center... It happens even if Preferences|Camera/Wheel Zooms is set to off.

Can you confirm this, Optigon?

--------

It is difficult to explain, but i feel a general delay in work area during Camera operations: it seems it is a bit slower than previous release. I hope other users can confirm or not this.

__________________________________
http://www.wings3d.com.br/forum
http://www.youtube.com/wings3dchannel
http://www.facebook.com/wings3dchannel
Reply
12-09-2012, 02:14 AM
Post: #3
RE: Wings Snapshot
Error ocurred scrolling mouse wheel to increase/decrease values of Numeric Input fields (as reported above):

Dump written 2012-12-8_13-10
Version: 1.5.pre1.38.g62be8
Window: geom
Reason: badarith

Short stack trace:
[]

Long stack trace:
[{wings_magnet,mf,3,[{file,"wings_magnet.erl"},{line,143}]},
{wings_magnet,'-recalc/3-fun-0-',4,[{file,"wings_magnet.erl"},{line,67}]},
{lists,foldl,3,[{file,"lists.erl"},{line,1197}]},
{wings_move,'-magnet_move_fun/3-fun-1-',9,
[{file,"wings_move.erl"},{line,339}]},
{wings_drag,'-parameter_update_fun/3-fun-0-',4,
[{file,"wings_drag.erl"},{line,1189}]},
{lists,foldl,3,[{file,"lists.erl"},{line,1197}]},
{wings_drag,parameter_update_fun,3,[{file,"wings_drag.erl"},{line,1189}]},
{wings_dl,map_1,5,[{file,"wings_dl.erl"},{line,223}]}]

__________________________________
http://www.wings3d.com.br/forum
http://www.youtube.com/wings3dchannel
http://www.facebook.com/wings3dchannel
Reply
12-09-2012, 07:25 AM (This post was last modified: 12-13-2012 08:38 AM by optigon.)
Post: #4
RE: Wings Snapshot
Thanks for the report!
I have pushed a fix for the above issues.

rj/dialog_preview_fixes
Reply
12-10-2012, 12:51 AM (This post was last modified: 12-10-2012 12:55 AM by ggaliens.)
Post: #5
RE: Wings Snapshot
Nice on the preview dialog with Various Planes. At first I thought a bug when I right clicked the tiny menu.
And then ... BAM it hit me ... this is my first preview dialog from Optigon. Cool..

I'm going to go look for more of those. LOL.

Wow. I see that the right click usage is nice and consistent. Love it.
Reply
12-10-2012, 02:21 AM
Post: #6
RE: Wings Snapshot
Column widths are "TOO TIGHT" in the Tools /Scene-Info dialog box.
Name runs into Area column ever so slights as other columns also overlap.

Simple solution is to just add a small "Fudge Factor" to each column width as calculated.
Make this display much nicer looking (I have it).

Also ... I added "Perimeter" to my display ... for two sided objects ... the meaning is obvious.
For more general objects ... it is the perimeter of each face divided by two in the end ... which get's you the sum total length of edges. I KNOW it a useful numbers for people that fabricate. I would like to add that. I would also advocate for 4 decimal places as opposed to longer or arbitrary. This cut-off could come from prefs file so can be changed by serious folks.

Shall I git-gub pull-request ? I don't want to go thought the trouble and have someone balk at my Perimeter column.
Reply
12-10-2012, 04:37 PM
Post: #7
RE: Wings Snapshot
I have uploaded a rough snapshot for the Mac to:

https://github.com/bjorng/wings/downloads

Known problems in this snapshot:

- There is no native file dialog box.
- It will probably only work on Mountain Lion.
- The binary has not been signed for Gatekeeper, so to run it the first time you must right or control click on it and choose Open from the context menu that pops up.

Please report any other problems you'll find.
Reply
12-11-2012, 01:03 AM
Post: #8
RE: Wings Snapshot
This buf was was already present in the old snapshot - I still don't install the new one, but it's happening with master branch I downloaded from dgud's github.
Just select in main menu: View->Show->Clipping Planes

Code:
Version: 1.4.1.36.g53af2
Window: geom
Reason: function_clause

Short stack trace:
[{gl,multMatrixd,1},
{wings_render,draw_clip_disk,2},
{wings_render,user_clipping_planes,1},
{wings_render,render,1},
{wings,'-redraw/2-fun-0-',2},
{wings,handle_event_3,2},
{wings_wm,handle_event,3},
{wings_wm,send_event,2}]
Reply
12-11-2012, 09:46 AM
Post: #9
RE: Wings Snapshot
dgud,
Thank you very much for the new snapshot release. Just getting started playing with it... Great to see Micheus's new image planes in there.

optigon,
Your preview of primitives before hitting ok is awesome. Also nice how you have combined some of the primitives into single commands i.e. Cylinder and Planes.

I have noticed something strange when testing Wings PBR Render. When I render a single sphere the renderer is producing an image with multiple spheres in it. I must note that my video card does not support OpenCL so I am using CPU based OpenCL.

Also, I wonder if it would be good to add an option to set the number of passes instead of having to File > Render > STOP Wings PBR??? Maybe PBR does not support this feature???

Thanks again,
oort
Reply
12-11-2012, 12:50 PM (This post was last modified: 12-11-2012 01:08 PM by ggaliens.)
Post: #10
RE: Wings Snapshot
What REPO and what branch were used to make the snapshot. Please advise. I would like to do a pull request or two to fix a few issues. I would like to know what to base off. Thanks.

Micheus ... when I view the SNAPSHOT scene-info ... it seems like it works. When I build from DanG's current master ... it does not seem to work and the code looks like the code I considered as BROKEN.

What do you see ? If it is still broken ... I would like to fix it and I'd like to add Perimeters column.
Reply


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)